Yamaha PSR e363 review

De Yamaha psr e363 is een perfect keyboard voor beginners maar ook de meer ervaren keyboardspeler zal prima uit de voeten kunnen met de Yamaha psr e363. Door de ingebouwde Yamaha Education lesfunctie kan je direct van start met je eerste lessen en leer je eenvoudig noten en akkoorden spelen.

Door maar liefst 574 verschillende klanken en 61 aanslaggevoelige toetsen heeft ook de meer ervaren keyboard speler voldoende uitdaging met de Yamaha psr e363. Onder de 574 klanken bevinden zich 18 drum kits en maar liefst 165 begeleidingsstijlen. Als je het leuk vind om met verschillende songs mee te spelen dan heb 154 songs tot je beschikking.

Yamaha PSR e363 keyboard kopen?
Bekijk de beste aanbieding

Yamaha psr e363Geluiden op de Yamaha PSR e363

Er zitten zoals eerder aangegeven een hoop verschillende klanken in het keyboard. Uiteraard vinden we daarbij ook diverse grand piano’s. Deze is makkelijk vindbaar middels een grote grand piano home button. Naast de grand piano’s vinden we percussie, orgels, strings, blaasinstrumenten en drums. Alle geluiden en mogelijkheden zijn prima te vinden via het verlichte lcd scherm. Zo zie je ten alle tijden wat je op welk moment doet.

De 2x 2,5 watt speakers zijn voldoende voor in een woonkamer of andere kamer en geven de klanken mooi weer. Het is ook mogelijk om opnames te maken. Op de Yamaha psr 363 kun je in totaal 5 verschillende nummers opslaan. Via usb kan je het keyboard aansluiten op de computer waardoor je meer nummers kan opslaan.

Aansluitingen

Op de Yamaha psr e363 zitten aan de achterzijde verschillende handige aansluitingen. Zo vind je een koptelefoon uitgang. Dat is wel zo prettig voor huisgenoten en de buren. Vooral als je net gaat beginnen met keyboard spelen.

Verder is er een sustain aansluiting te vinden om een pedaal aan te sluiten. Deze wordt er overigens niet bij geleverd. Ook is er een lijningang om bijvoorbeeld een smartphone of tablet aan te kunnen sluiten om mee te kunnen spelen met je eigen muziek.

Bekijk hier de beste aanbieding

Conclusie

De Yamaha psr e363 is een kwalitatief goed keyboard. Dus als je overweegt een keyboard te kopen is het zeker verstandig om deze alleskunner mee te nemen in het selectieproces.