Roland FP10 review

Ben je van plan om de Roland FP10 te kopen? Lees eerst onze review voordat je overgaat tot de aankoop.

De Roland FP10 is het instapmodel van Roland. De Roland FP-10 is eigenlijk een broertje van de Roland FP30x. Roland concurreert met dit model tegen de Yamaha P45.

Eerste indruk Roland FP10

Wat is de Roland Fp-10 een fijne digitale piano voor zijn prijsklasse. De toetsen voelen erg fijn en realistisch aan en de klank is ook heel mooi. Door zijn super slanke model en zijn lichte gewicht van 12,5 kg is het een goede digitale piano om te transporteren en neemt hij thuis weinig ruimte in beslag. Met het los verkrijgbare houten meubelonderstel ziet de piano er nog mooier uit en staat de piano ook stevig.

Roland FP10 kopen?

Bekijk de beste aanbieding

Roland FP10 review

De Roland FP-10 uitpakken

De FP10 wordt standaard geleverd met een lessenaar, adapter, sustain voetpedaal en een handleiding. De handleiding is in het begin wel van belang aangezien veel functies van de piano in de toetsen verwerkt zitten. Je dient dus een toets in te drukken om een specifieke functie in te schakelen. Dat went eigenlijk vrij snel en is een prima bediening.

De bijgeleverde lessenaar voelt solide aan en is prima om je bladmuziek of een ipad op te laten rusten. Het sustain voetpedaal voelt wel een beetje simpel aan en gaat in de praktijk snel aan de wandel omdat hij vrij licht en klein is. Maar goed. Je kan hem ook eventueel vastplakken met dubbelzijdig plakband of je kan het pedaal altijd nog vervangen voor een zwaardere betere variant.

Geluid en toetsen

De Roland FP10 beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Het klavier is het PHA-4 standard keyboard met Escapement en Ivory feel toetsen. In de bas regio spelen de toetsen zwaarder net als bij een echte piano. Zoals gezegd spelen de toetsen erg fijn. Alle functies en mogelijkheden zijn relatief makkelijk te vinden via de knoppen op de digitale piano.

De 2x 6 watt ingebouwde speakers zijn voldoende om je woonkamer of een andere kamer mooi op te vullen. De Roland FP-10 beschikt over 15 verschillende klanken. Waarvan 4 klanken pianoklanken zijn.

Aansluitingen

Op de Roland FP-10 zitten handige aansluitingen. Zo vind je een hoofdtelefoon aansluiting die ook als line-out gebruikt kan worden om de piano op een externe installatie aan sluiten. Een hoofdtelefoon aansluiting is wel zo prettig voor huisgenoten en de buren. Vooral als je net gaat beginnen met piano spelen is het fijn om in alle rust te kunnen oefenen zonder dat het hele huis meeluistert.

Verder vinden we aan de achterzijde een sustain pedaal aansluiting. Er wordt standaard een los sustain pedaal mee geleverd. Ook zit er een usb ingang op waardoor je de digitale piano aan kan sluiten op een computer en kan je de piano ook kan gebruiken als een midi keyboard. Er zit ook een bleutooth connectie ingebouwd zodat je de piano kan verbinden met je smartphone of tablet.

Bekijk hier de beste aanbieding

Conclusie

Is het verstandig om deze piano te kopen? De Roland FP10 is een kwalitatief goede digitale piano waar je als beginner langere tijd voldoende plezier en uitdaging aan zal hebben. Ook als je verder gevorderd bent is dit een fijne piano of als je op zoek bent naar een compacte draagbare piano. Dus als je overweegt een digitale piano te kopen is het zeker verstandig om de Roland FP10 mee te nemen in je selectieproces. Bekijk ook de Yamaha P45 review.

Sound demo Roland FP 10