Piano kopen

Ben je van plan om een piano te kopen? Vergelijk en koop de beste digitale piano’s en keyboards met KeyboardKopen.nl. Lees ook reviews en handige tips waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een piano.

Piano kopen top 10

 1 Yamaha P145
Bekijk de beste prijs
Bekijk Amazon prijs
Huur deze piano

Yamaha P145

2 Yamaha P225
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

digitale piano kopen3 Roland FP30X
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Roland digitale piano

4 Roland FP10
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Roland FP10 digitale piano

5 Korg B2
Bekijk de beste prijs

Digitale piano Korg B2

6 Casio CDP S110
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Casio CDP S100

7 Kawai Es120
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Kawai es110

8 Korg SP-280
Bekijk de beste prijs

korg sp280

9 Korg LP-380
Bekijk de beste prijs

Korg lp 350 digitale piano

10 Casio Privia PX 770
Bekijk de beste prijs

Casio Privia PX 770

BEKIJK AMAZON DEALS

Meer digitale piano’s en prijzen vergelijken

De top 10 beste digitale piano selectie is op basis van de beste merken, 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, ingebouwde speakers en een prijs onder de € 1000,-. De onderstaande digitale piano’s zijn bij uitstek geschikt voor beginners maar ook voor verder gevorderde spelers zijn dit prima piano’s.

Het kopen van een piano kan best lastig zijn. Er zijn een hoop verschillende piano’s en meerdere punten waar je rekening mee dient te houden. Wij hebben daarom de beste piano’s voor je op een rij gezet en behandelen de belangrijkste punten.

Zo kom je te weten of je beter een digitale piano of een akoestische piano kan kopen en wat de voor- en nadelen zijn. Ook kom je te weten wat aanslaggevoelige- en gewogen toetsen zijn en of een tweedehands piano kopen een goed alternatief is.

Verschil digitale piano en akoestische piano

Het meest opvallende verschil tussen een akoestische (echte) piano en een digitale piano is het formaat. Digitale piano’s zijn doorgaans compact en draagbaar. Akoestische piano’s zijn vrij groot, zwaar en nemen meer ruimte in beslag.

Een digitale piano is een elektronisch instrument waarbij de klanken vooraf zijn opgenomen. Dit wordt ook wel sampling genoemd. Een digitale piano is gemaakt om een akoestische piano zo goed mogelijk na te bootsen. Als je speelt op een goede digitale piano dan lijkt het alsof je op een echte piano aan het spelen bent.

Een echte piano is een akoestisch instrument waarbij de klanken tot stand komen door trillingen van de snaren in de klankkast. Een akoestische piano is gemaakt van hout en heeft een klankbord met een metalen frame en snaren. Er ontstaat geluid doordat de hamertjes die met de pianotoetsen verbonden zijn tegen de snaren aanslaan als de toetsen worden ingedrukt. Door de trillingen van de snaren in de klankkast hoor je de prachtige pianoklanken.

Het merk, de manier van bouwen en het soort hout van het klankbord bepalen voor een groot deel de klank. Hierdoor heeft iedere piano zijn eigen unieke geluid. Zelfs binnen eenzelfde merk is er verschil in klank.

Betaalbaar piano/keyboard leren spelen?

Bekijk piano/keyboard cursus aanbieding

Waarom een digitale piano kopen

Een digitale piano is het beste alternatief als een echte piano kopen om wat voor reden dan ook niet mogelijk is. Een digitale piano is qua prijs een laagdrempelig instrument om piano te leren spelen. Er zijn al zeer goede digitale piano’s voor beginners te koop vanaf € 400,-.

Digitale piano’s hebben een hoop voordelen. Zo kan je met een digitale piano met een hoofdtelefoon op piano spelen. Voor beginners kan het namelijk een bezwaar zijn om te oefenen als het hele huis mee kan luisteren. Met een hoofdtelefoon op kan je in alle rust oefenen en veroorzaak je ook geen geluidsoverlast.

Digitale piano’s zijn compact, draagbaar en makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast zitten er meerdere geluiden op een digitale piano zoals een orgel, elektrische piano en strings. Dat maakt het leuk voor de afwisseling. Ook kan je een digitale piano makkelijk aansluiten op een computer zodat je hem kan gebruiken als midi keyboard.

Een digitale piano is altijd op toon en hoeft dus nooit gestemd te worden. Dat scheelt weer in de kosten. Ben je eigenlijk op zoek naar een keyboard? Ga dan naar onze keyboard kopen top 10.

Nadelen digitale piano

Een digitale piano heeft als nadeel dat hij niet exact klinkt als als een echte piano. Een digitale piano komt wel heel dicht in de buurt qua klank en speelgevoel. Helemaal met de huidige technologie wordt het verschil steeds kleiner.

Als beginner zal je het verschil nog niet zo snel niet merken. Daarom kan je prima beginnen op een digitale piano en in een later stadium overstappen naar een nog betere digitale piano of een echte piano.

Bekijk alle digitale piano’s

Digitale piano huren

Waar op letten als je een digitale piano gaat kopen

Als je een keuze hebt gemaakt om een digitale piano te gaan kopen dan dien je op een aantal punten te letten. Let bij de aanschaf van een digitale piano erop dat de digitale piano net als een echte piano 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen heeft. Gewogen en aanslaggevoelige toetsen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de techniek in je vingers. Vooral als je net gaat beginnen met piano spelen is dat extra belangrijk.

Verder raden wij aan om voor een bekend pianomerk te kiezen zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit in huis haalt. Bekende merken van digitale piano’s zijn Yamaha, Roland, Kawai, Korg en Casio. Bij deze merken weet je zeker dat het betreft kwaliteit en geluid goed zit en zal je voor langere tijd plezier hebben van je nieuwe aanwinst. Daarnaast werkt het extra motiverend en stimulerend als je op een digitale piano speelt die mooi klinkt en fijn speelt. Lees meer tips waar je op moet letten als je een digitale piano voor beginners wil gaan kopen.

Waarom een akoestische piano kopen

Een akoestische piano klinkt over het algemeen het mooist en is het echte werk. Wanneer je voor een echte piano kiest dan train je je akoestische gehoor en beleef je de vreugde van het bespelen van een akoestisch instrument. Een digitale piano is een goed alternatief maar spelen op een echte piano is toch een magische ervaring. Daarnaast staat een echte piano ook ontzettend mooi in huis als meubelstuk.

Als je een kwalitatief goede piano koopt, dan gaan ze soms wel een leven lang mee mits ze goed worden onderhouden. Ook zijn hoogwaardige piano’s redelijk waardevast. Het is in dat opzicht een investering voor de lange termijn.

Het moet wel realistisch en haalbaar zijn. Mocht je in een flat wonen, overweeg dan om een digitale piano te kopen. Een echte piano maakt namelijk flink geluid waardoor er overlast plaats kan vinden.

piano kopen

Nadelen akoestische piano

Als je een akoestische piano wil gaan kopen dan dien je rekening te houden met een aantal punten. Een echte piano heeft onderhoud nodig. De piano dient minimaal één keer en bij voorkeur twee keer per jaar gestemd te worden wat blijvende onderhoudskosten met zich meebrengt.

De aanschafprijs voor een goede piano is relatief hoog. Een echte piano kopen is dan ook een aardige investering. Goede beginners piano’s beginnen met een vanaf prijs van € 2000,- tot aan € 6000,-. Dat is een aanzienlijke investering als je nog niet weet of piano spelen een hobby voor de lange termijn zal zijn. Als budget geen probleem is is het zeker raadzaam om te starten op een echte piano. Een gebruikte piano kopen kan ook. Daar lees je verder op deze pagina meer over.

Zoals eerder aangegeven is een echte piano nogal groot en gehorig. Waardoor er soms kans is dat er geluidsoverlast ontstaat. Overweeg daarom goed of je huis geschikt is voor een echte piano.

Een piano is zwaar van gewicht waardoor een piano lastig verplaatsbaar is. Als je een piano gaat verhuizen dan dien je daar een gespecialiseerd bedrijf voor in te huren.

Daarnaast kan je op een echte piano niet met een hoofdtelefoon op piano spelen. Of je moet een silent systeem laten inbouwen waardoor het wel mogelijk is om met een hoofdtelefoon op piano te spelen. Een silent systeem kost al snel rond de € 1500,-.

Tweedehands akoestische piano

Een akoestische piano kan je ook tweedehands kopen. Dat is wel een fijn alternatief gezien de vrij hoge aanschafprijs voor een nieuw exemplaar. Wij raden aan om een gebruikte piano in een pianowinkel te kopen. Dan ben je er zeker van dat de piano volledig is nagekeken en alles het doet. Daarnaast heb je vaak ook nog garantie. Zo profiteer je van een voordelige prijs en heb je toch een mooie echte piano in huis.

Ga je toch een gebruikte piano kopen op marktplaats? Let dan op de volgende punten aangezien garantie tot de deur geldt. Vraag aan de verkoper welk bouwjaar de piano heeft. Check dat goed na op basis van het serienummer. Is een piano ouder dan 40 jaar. Kijk dan liever even verder.

Vraag ook altijd wanneer de piano voor het laatst gestemd is. Als de piano jaarlijks is gestemd dan is dat een teken dat de piano goed is onderhouden. Is het langer dan een aantal jaar geleden dan is er een kans dat de piano niet meer goed op toon te krijgen is door een pianostemmer.

Als je een te oude en niet op toon meer te krijgen piano in huis haalt dan verpest je eigenlijk je gehoor. Het werkt niet motiverend om op zo een piano te spelen. Ook kan je niet meespelen met bekende liedjes omdat een ontstemde piano totaal anders klinkt. Let hier dus goed op of koop anders een digitale piano. Die zijn altijd goed op toon.

Test of alle toetsen het goed doen en er geen toetsen blijven hangen. Zowel de witte als de zwarte toetsen. Kijk ook naar het klankbord achter de piano. Let er dan goed op of er geen scheuren in zitten.

Je hebt ook te maken met transportkosten. Laat transport altijd door een professioneel bedrijf doen om schade te voorkomen.

Wat zijn de beste pianomerken

Bij het kopen van een akoestische piano geldt dat de bekende merken van betere bouwkwaliteit zijn, een mooiere klank hebben, prettiger spelen en langer meegaan.

De beste pianomerken zijn Yamaha, Kawai, Schimmel, W. Hoffmann, Feurich, Sauter, Petrof, Seiler, Ibach, Bechstein, Grotrian Steinweg, Zimmerman, Rippen, Bluthner en Steinway & Sons.

Dit zijn allemaal goede pianomerken die zich in de loop der jaren hebben bewezen. Door te kiezen voor een goed pianomerk weet je zeker dat je voor lange tijd een goed instrument in huis haalt.

Tweedehands digitale piano

Het is ook mogelijk om een digitale piano tweedehands te kopen. Daar zitten wel meerdere haken en ogen aan. Je weet bijvoorbeeld niet wat de technische staat van een digitale piano is en wat er mee is gebeurd. Wil je toch een digitale piano tweedehands kopen, test de piano dan uitgebreid. Kijk of alle toetsen het doen en vraag hoe oud de digitale piano is. Als de digitale piano ouder dan 10 jaar is dan heeft de piano zijn beste tijd gehad. Kijk ook altijd eerst even online wat de eventuele nieuwprijs van een digitale piano is of was zodat je niet te veel betaald voor een gebruikte digitale piano.

Overweeg ook eerst, voordat je een tweedehands digitale piano koopt, om een nieuwe digitale piano te kopen omdat een nieuwe digitale piano van een goed merk redelijk waardevast is.

Piano kopen of huren

Naast het kopen van een piano kan je tegenwoordig ook een piano huren. Huren heeft als voordeel dat je voor een relatief laag maandbedrag kan beschikken over een goede piano. Bij de meeste partijen kan je na de huurtijd de piano kopen met verrekening van de al betaalde huur en borg.

Ook huurkoop of leasen is soms mogelijk maar dat heeft als nadeel dat het langlopende contracten zijn. Waardoor je uiteindelijk een stuk meer betaald in vergelijking met het kopen van een piano. Ook is het niet verstandig als je net gaat beginnen met piano spelen om een contract voor minimaal 3 tot 6  jaar af te sluiten. Je weet tenslotte nog niet of piano spelen wel goed gaat bevallen.

Bekijk alle huur piano’s en keyboards

Waar kan je het beste een piano kopen

Als je een piano wil gaan kopen dan is het verstandig om dat bij een bekende pianowinkel te doen. Door te kiezen voor een erkende pianowinkel ben je zeker van optimale service, garantie en gratis bezorging.

Bekende pianowinkels waar wij zelf zeer goede ervaringen mee hebben zijn onder andere Bax-shop en Oostendorp Muziek. In beide winkels kan je terecht voor het kopen van digitale piano’s en keyboards. Voor de aankoop van een akoestische piano kan je terecht bij Oostendorp muziek.

Je kan bij deze piano winkels zowel online bestellen als een fysieke winkel bezoeken. Bax-Shop heeft winkels in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en Goes. Oostendorp Muziek heeft een prachtige showroom in Wezep nabij Zwolle. Perfect om op je gemak eens piano’s te bekijken en proef te kunnen spelen. Deze pianowinkels hebben een zeer ruim aanbod van keyboards en digitale piano’s. Ook kan je bij deze winkels terecht om een midi keyboard of synthesizer te kopen.