Yamaha Genos 2 review

Overweeg je om de Yamaha Genos 2 te kopen? Lees dan eerst onze uitgebreide Yamaha Genos 2 review voordat je overgaat tot de aankoop. De Yamaha Genos 2 is het nieuwe vlaggenschip van Yamaha arranger keyboards en is de opvolger van de Yamaha Genos die in 2017 de Yamaha Tyros 5 opvolgde.

Bekijk de beste prijs bij Oostendorp Muziek
Bekijk de beste prijs bij Bax-Music

Yamaha genos 2 review

De Yamaha Genos 2 in het kort

De Yamaha Genos 2 is een geavanceerd keyboard dat de lat voor professionele keyboards naar een nieuwe hoogten tilt. Met een breed scala aan functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger biedt dit instrument een ongeëvenaarde ervaring.

De Yamaha Genos 2 is bij uitstek een keyboard voor artiesten, songwriters en serieuze hobbyisten. Het keyboard beschikt over 76 toetsen met maar liefst 2065 verschillende perfect klinkende klanken. Daarnaast heeft het keyboard 800 stijlen. Dit maakt de Yamaha Genos tot het ultieme workstation om muziek te arrangeren of als eenmansband te gebruiken.

Bekijk de beste prijs bij Oostendorp Muziek
Bekijk de beste prijs bij Bax-Music

Yamaha Genos 2 sounddemo

Geluidskwaliteit van de Yamaha Genos 2

De geluidskwaliteit van de Yamaha Genos 2 is fenomenaal. De AWM-technologie (Advanced Wave Memory) van Yamaha zorgt voor realistische- en levensechte klanken, of het nu gaat om pianogeluiden, strijkers, blazers, drums of synthesizers. De toevoeging van nieuwe samples en stemmen verhoogt de diversiteit en diepte van het geluidspalet, waardoor muzikanten een ongekende expressie en creativiteit krijgen. Dat stimuleert de creativiteit en inspiratie enorm.

Functionaliteit en bediening

De gebruikersinterface van de Genos 2 is intuïtief en zeer gebruiksvriendelijk. Het 9-inch touchscreen display biedt snelle toegang tot alle functies en instellingen, waardoor het gemakkelijk is om geluiden te selecteren, effecten toe te passen en opnames te maken. De toevoeging van fysieke draaiknoppen maakt het nog eenvoudiger om realtime aanpassingen te maken tijdens een optreden.

Styles en begeleidingen

Een van de hoogtepunten van de Genos 2 is het uitgebreide assortiment styles en accompaniment-patronen. Met een enorme verscheidenheid aan muziekstijlen en genres, kunnen muzikanten moeiteloos hun favoriete muziek spelen met professionele begeleiding. De verbeterde DSP-effecten voegen nog meer diepte en dimensie toe aan de begeleidende tracks, waardoor ze levensecht klinken en beter dan ooit tevoren.

Connectiviteit

Yamaha heeft de connectiviteit van de Genos 2 aanzienlijk uitgebreid, waardoor het gemakkelijker is om het keyboard te integreren in elke muzikale setup. Met ingebouwde Wi-Fi kunnen muzikanten draadloos verbinding maken met internet om nieuwe content te downloaden, software-updates uit te voeren en hun muziek te delen. Bovendien bieden de vele audio- en MIDI-aansluitingen talloze mogelijkheden voor het aansluiten van externe apparaten zoals computers, mixers en controllers.

Creatieve functies

Naast de traditionele functies van een keyboard, biedt de Yamaha Genos 2 een scala aan creatieve tools om de verbeelding van muzikanten te stimuleren. De mogelijkheid om audio op te nemen en te bewerken, de ingebouwde sampler, de vocoder en de uitgebreide arpeggiator zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die dit instrument biedt voor het maken van unieke en originele muziek.

Conclusie

De Yamaha Genos 2 is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende keyboards op de markt. Met zijn ongeëvenaarde geluidskwaliteit, uitgebreide functionaliteit en creatieve mogelijkheden, stelt dit instrument muzikanten in staat om hun muzikale visie tot leven te brengen op een manier die voorheen niet mogelijk was. Of je nu een professionele artiest bent die op zoek is naar een instrument voor live-optredens, of een studio-producer die op zoek is naar een veelzijdig workstation, de Yamaha Genos 2 heeft alles wat je nodig hebt.

Bekijk de beste prijs bij Oostendorp Muziek
Bekijk de beste prijs bij Bax-Music

Bekijk hier de volledige product omschrijving met specificaties van de Yamaha Genos 2.