Digitale piano kopen

Overweeg je een digitale piano te kopen? Vergelijk en koop de beste digitale piano’s en lees waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een digitale piano.

Beste digitale piano kopen top 5

 1 Yamaha P145
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Yamaha P145

2 Yamaha P225
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Digitale piano voor beginners3 Roland FP30x
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Digitale piano Roland Fp30

4 Roland FP10
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Roland FP10 digitale piano

5 Casio CDP S110
Bekijk de beste prijs
Huur deze piano

Casio CDP S100

Meer digitale piano’s en prijzen vergelijken

Het kopen van een piano best lastig zijn. Er zijn een hoop verschillende digitale piano’s en meerdere punten waar je rekening mee dient te houden. Wij behandelen daarom de belangrijkste punten en hebben een top 5 van de populairste en beste digitale piano’s voor je samengesteld.

De top 5 beste digitale piano selectie is op basis van de beste merken, 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, ingebouwde speakers en een prijs onder de € 750,-.

Waar op letten voordat je een digitale piano gaat kopen

Let er bij de aanschaf van een digitale piano goed op dat de digitale piano, net als een akoestische (echte) piano, beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Gewogen en aanslaggevoelige toetsen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de techniek in je vingers. Vooral voor beginners is dat extra belangrijk.

Het is verstandig om voor een bekend merk te kiezen zodat je zeker weet dat je een volwaardige digitale piano in huis haalt.

Bekende en bewezen merken van digitale piano’s zijn bijvoorbeeld Yamaha, Roland Korg of Casio. Deze merken hebben de markt van digitale piano’s opgezet en hebben tientallen jaren ervaring in het produceren van de beste digitale piano’s. Hierdoor weet je zeker dat het betreft kwaliteit en geluid goed zit en zal je voor langere tijd plezier hebben van je nieuwe aanwinst.

Digitale piano tweedehands kopen

Het is ook mogelijk om een digitale piano tweedehands te kopen. Daar zitten wel meerdere haken en ogen aan. Je weet bijvoorbeeld niet wat de technische staat van een digitale piano is en wat er mee is gebeurd. Wil je toch een digitale piano tweedehands kopen, test de piano dan uitgebreid. Kijk of alle toetsen het doen en vraag hoe oud de digitale piano is. Als de digitale piano ouder dan 10 jaar is dan heeft de piano zijn beste tijd gehad. Kijk ook altijd eerst even online wat de eventuele nieuwprijs van een digitale piano is of was.

Overweeg ook eerst, voordat je een tweedehands digitale piano koopt, om een nieuwe digitale piano te kopen omdat een nieuwe digitale piano van een bekend merk zeer waardevast is. Stel je koopt een digitale piano van rond de € 600,- dan kan je de piano (mits in goede staat) over één of twee jaar met gemak voor rond de € 400,- weer verkopen mocht je uiteindelijk stoppen met piano spelen. Neem dit dus mee in je uiteindelijke beslissing. Lees meer tips waar je op moet letten bij een piano voor beginners.