Digitale piano top 5

Digitale piano voor beginners

Ben je van een beginners piano te kopen? Bekijk en vergelijk de beste digitale piano’s voor beginners en lees waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een digitale piano. Direct naar de top 5 beginners piano’s? Scrol dan snel naar beneden.

Als je piano wilt gaan spelen dan is het belangrijk dat je op een volwaardige en goede digitale piano begint om piano spelen te stimuleren. Let bij de aanschaf van een digitale piano op dat de piano net als een echte (akoestische) piano 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen heeft. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van de techniek bij het piano spelen en zal ervoor zorgen dat de overstap naar een echte piano soepel verloopt.

Het is ook van belang dat je een digitale piano te koopt die beschikt over ingebouwde speakers. Zodat je niet ook nog apart een geluidinstallatie hoeft te kopen. De meeste digitale piano’s hebben gelukkig wel ingebouwde speakers, maar er zijn bijvoorbeeld ook stage piano’s (voor op het podium), synthesizers en midi keyboards (om muziek te produceren) die geen speakers aan boord hebben. Ben je eigenlijk op zoek naar een keyboard? Ga dan naar de beste beginners keyboards.

Wat is een digitale piano

Een digitale piano is een digitaal toets instrument dat de spelerservaring en klank van een (echte) akoestische piano nabootst. Op een digitale piano heb je dus het gevoel dat je op een echte piano aan het spelen bent. Dit komt doordat een digitale piano beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Net als een echte piano.

Het geluid van de meest digitale piano’s komt tot stand door middel van complexe geluidsopnames in speciale studio’s. Dit wordt ook wel sampling genoemd. Bij sampling worden de opnames van de beste concertvleugels in digitale piano’s gebouwd waardoor het dus lijkt alsof je op een concert vleugel speelt.

Als je een digitale piano voor een beginner zoekt. Koop dan liever geen keyboard. Een keyboard beschikt niet over de bovenstaande opties en is niet ideaal om piano te leren spelen.

Digitale piano voor beginners top 5

De top 5 beste beginners piano selectie is op basis van 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, ingebouwde speakers en prijs onder de € 600,-.

 1 Yamaha P45 vanaf € 420,-
Meer informatie

Piano voor beginners

2 Yamaha P125 vanaf € 590,-
Meer informatie

Digitale piano voor beginners3 Roland FP30 vanaf € 549,-
Meer informatie

Digitale piano Roland Fp30

4 Roland FP10 vanaf € 420,-
Meer informatie

Roland FP10 digitale piano

5 Korg B2 vanaf € 420,-
Meer informatie

Digitale piano Korg B2

Meer digitale piano’s en prijzen vergelijken? Klik hier

Waar op letten bij een beginners piano

Bij het kopen van een piano voor beginners dien je erop te letten dat de piano 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen heeft. Wij raden aan om voor bekende merken te kiezen zoals Yamaha, Roland Korg of Casio.

Het is ook mogelijk een gebruikte digitale tweedehands te kopen. Maar daar zitten wel meerdere haken en ogen aan. Zo weet je bijvoorbeeld niet wat de technische staat van de digitale piano is en wat er mee is gebeurd.

Overweeg een nieuwe digitale piano te kopen omdat een nieuwe digitale piano van een bekend merk zeer waardevast is. Stel je koopt een digitale piano van rond € 600,- dan kan je de piano (mits in goede staat) over één of twee jaar met gemak rond de € 400,- weer verkopen. Neem dit dus mee in je uiteindelijke beslissing. Liever piano spelen op een keyboard? Bekijk dan de top 5 beste piano keyboards. Lees ook de review van de Yamaha P45 die bekend staat als de beste beginners piano.