Beste digitale piano top 5

Digitale piano voor beginners

Ben je van plan om een digitale piano te kopen? Vergelijk en koop de beste digitale piano’s voor beginners en lees waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een digitale piano.

Als je piano wilt gaan spelen dan is het belangrijk dat je op een volwaardige en goede digitale piano begint om piano spelen te stimuleren. Als beginner hoef je niet gelijk de duurste digitale piano te kopen met allerlei toeters en bellen. Wel is het zo dat hoe realistischer en mooier de digitale piano klinkt des te meer voldoening je eruit zal halen. Piano spelen wordt daardoor leuker en de kans dat je verder gaat met piano spelen neemt enorm toe.

Let er bij de aanschaf van een digitale piano goed op dat de digitale piano, net als een akoestische (echte) piano, beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van de techniek bij het piano spelen en zal ervoor zorgen dat de overstap naar een echte piano soepel verloopt.

Digitale piano beginners top 5

De top 5 beste beginners piano selectie is op basis van de beste merken, 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, ingebouwde speakers en een prijs onder de € 600,-.

 1 Yamaha P45
Meer informatie

Piano voor beginners

2 Yamaha P125
Meer informatie

Digitale piano voor beginners3 Roland FP30
Meer informatie

Digitale piano Roland Fp30

4 Roland FP10
Meer informatie

Roland FP10 digitale piano

5 Korg B2
Meer informatie

Digitale piano Korg B2

Meer digitale piano’s en prijzen vergelijken? Klik hier

Wat is een digitale piano

Een digitale piano is een compact digitaal toets instrument dat de spelerservaring en klank van een akoestische (echte)  piano nabootst. Op een digitale piano heb je dus het gevoel dat je op een echte piano aan het spelen bent. Dit komt doordat een digitale piano beschikt over gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Gewogen toetsen zorgen voor weerstand in de toetsen.

Het geluid van een digitale piano komt meestal tot stand door middel van complexe geluidsopnames in speciale studio’s. Dit wordt ook wel sampling genoemd. Bij sampling worden er opnames gemaakt van de beste concertvleugels. Vervolgens worden deze opnames in een digitale piano gebouwd waardoor de digitale piano klinkt als een concertvleugel.

Waar op letten bij een beginners piano

Als je een digitale piano voor een beginner zoekt. Koop dan liever geen keyboard. Een keyboard heeft minder toetsen en beschikt niet over gewogen toetsen waardoor een keyboard niet ideaal is om piano te leren spelen. Als je toch piano wilt leren spelen op een keyboard bekijk dan de beste piano keyboards.

Bij het kopen van een piano voor beginners dien je erop te letten dat de piano 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen heeft. Verder raden wij aan om voor bekende merken te kiezen zoals Yamaha, Roland Korg of Casio. Zo weet je zeker dat het qua kwaliteit goed zit.

Het is ook van belang dat je een digitale piano koopt die beschikt over ingebouwde speakers. Zodat je niet nog apart een geluidinstallatie hoeft te kopen. De meeste digitale piano’s hebben gelukkig wel ingebouwde speakers, maar er zijn bijvoorbeeld ook stage piano’s (voor op het podium), synthesizers en midi keyboards (om muziek te produceren) die geen ingebouwde speakers aan boord hebben.

Voordelen digitale piano

Een digitale piano wordt vaak gekocht als alternatief voor een akoestische piano. Dat komt mede door de vele voordelen van een digitale piano. Zo hoeft een digitale piano niet gestemd te worden, is hij makkelijk verplaatsbaar en kan je een koptelefoon aansluiten.

Ook is het vrij makkelijk om een digitale piano aan te sluiten op een computer waardoor je een digitale piano ook kan gebruiken als midi keyboard.

Digitale piano tweedehands kopen

Het is ook mogelijk om een digitale piano tweedehands te kopen. Daar zitten wel meerdere haken en ogen aan. Je weet bijvoorbeeld niet wat de technische staat van een digitale piano is en wat er mee is gebeurd. Wil je toch een digitale piano tweedehands kopen, test de piano dan uitgebreid. Kijk of alle toetsen het doen en vraag hoe oud de digitale piano is. Als de digitale piano ouder dan 10 jaar is dan heeft de piano zijn beste tijd gehad. Kijk ook altijd eerst even online wat de eventuele nieuwprijs van een digitale piano is of was.

Overweeg ook eerst, voordat je een tweedehands piano koopt, om een nieuwe digitale piano te kopen omdat een nieuwe digitale piano van een bekend merk zeer waardevast is. Stel je koopt een digitale piano van rond de € 600,- dan kan je de piano (mits in goede staat) over één of twee jaar met gemak voor rond de € 400,- weer verkopen mocht je uiteindelijk stoppen met piano spelen. Neem dit dus mee in je uiteindelijke beslissing.

Liever piano spelen op een keyboard? Bekijk dan de top 5 beste piano keyboards. Lees ook onze review van de Yamaha P45 die bekend staat als één van de beste beginners piano. Ben je eigenlijk op zoek naar een keyboard? Ga dan naar de beste beginners keyboards.