Yamaha P45 review

Yamaha P45 kopen? Lees dan eerste onze uitgebreide Yamaha P45 review. De Yamaha P45 is al een aantal jaren het instapmodel van Yamaha en vervangt zijn voorganger de Yamaha P35. De P45 staat bekend als de beste digitale piano voor beginners en concurreert met de Roland FP10 en de Casio CDP S110.

In deze review bespreken we onze eigen ervaringen met de Yamaha P45 en beoordelen we of het echt de beste piano voor starters is.

Let op! De Yamaha P45 is vervangen voor de Yamaha P145. Lees hier de uitgebreide review van de Yamaha P145.

Eerste indruk Yamaha P45

Wat direct opvalt aan de Yamaha P45 is het draagbare (11 kg) en compacte design van de digitale piano. Het design is strak en slank en er zitten geen toeters en bellen op de piano. Er is duidelijk aandacht gegeven om een volwaardige piano beleving te creƫren.

Ondanks de minimalistische uitstraling met maar een paar knopjes zitten toch alle belangrijke functies die je als beginner nodig hebt in de digitale piano verwerkt. De meeste functies zitten in de toetsen verwerkt waardoor er op de piano zelf maar een paar knopjes nodig zijn.

Ook de ingebouwde speakers zijn mooi weggewerkt en geven een mooi vol en realistisch piano geluid.

Yamaha P-45 kopen?
Bekijk hier de beste aanbieding

Yamaha p45 review
De Yamaha P45 is een compacte en draagbare digitale piano

De P45 uitpakken

Bij de digitale piano Yamaha P45 wordt geleverd een lessenaar, adapter, sustain voetpedaal en een handleiding in het Nederlands. De handleiding is in het begin wel van belang aangezien de meeste functies van de piano in de toetsen verwerkt zitten. Je dient dus een toets in te drukken om een specifieke functie in te schakelen. Dat went eigenlijk vrij snel en is een prima bediening.

De bijgeleverde lessenaar voelt solide aan en is prima om je bladmuziek of een ipad op te laten rusten. Het sustain voetpedaal voelt wel een beetje simpel aan en gaat in de praktijk snel aan de wandel omdat hij vrij licht is. Maar goed. Als beginner gebruik je een voetpedaal de eerste periode niet. Je kan het pedaal altijd nog vervangen voor een zwaardere betere variant.

Yamaha p45 kopen
De P45 is uitbreidbaar met een houten meubelonderstel

De toetsen

De Yamaha P45 beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige hammer-action toetsen. Gewogen toetsen zijn toetsen die weerstand hebben en dat gaat van (links) zwaar naar steeds lichter (rechts). Zo speelt en voelen de toetsen net als een echte piano.

De nabootsing van de toetsen is bij deze Yamaha P45 zeer goed gelukt. Hij speelt soepel en de aanslag van de toetsen voelt zeer natuurlijk aan.

Bekijk hier de beste aanbieding

Functies Yamaha P-45

Op de P45 vonden we alle belangrijke functies die een beginners piano nodig heeft. Denk hierbij aan een metronoom om in de maat te leren spelen, keyboard split functie, reverb, koptelefoon en usb aansluiting en 10 verschillende geluiden waaronder twee grand piano voices. Door de usb aansluiting kan je de Yamaha P45 aansluiten op een computer waardoor je de piano ook als een midi keyboard kan gebruiken.

Sounddemo Yamaha P45

Conclusie

Is het verstandig om deze piano te kopen? Wij raden de Yamaha P45 zeker aan voor mensen die gaan beginnen met piano spelen maar ook voor de iets verder gevorderde pianist stelt de P45 niet teleur. Zeker gezien de vanaf prijs is het een prima piano voor zijn geld. Bekijk ook onze review van de Yamaha P125a. Liever een keyboard kopen? Bekijk dan eens de Yamaha keyboard top 5.