Keyboard standaard kopen

Wil je een keyboard standaard kopen? Dan dien je met een aantal punten rekening te houden. Wij zullen de belangrijkste punten samen met je doornemen zodat je uiteindelijk een goed standaard voor je keyboard of digitale piano koopt.

Zo kom je te weten waar een keyboard standaard aan moet voldoen, wat de juiste hoogte is voor een keyboard standaard en wat voor varianten standaards er op de markt beschikbaar zijn.

Waar moet een keyboard standaard aan voldoen

Een standaard voor een keyboard of digitale piano dient als onderstel om je keyboard op te zetten om comfortabel keyboard of piano te kunnen spelen. Wat hierbij vooral belangrijk is is dat een standaard stabiel en stevig is. Koop bij voorkeur een dubbel kruisstandaard. Een dubbel kruisstandaard zoals op de onderstaande afbeelding is te zien is de meest voorkomende standaard. Over het algemeen is een dubbele poot een stuk stabieler dan een enkele poot. Een wiebelig en niet stabiel keyboard standaard werkt zeer afleidend en storend tijdens het keyboard spelen.

Standaards en prijzen vergelijken? Klik hier

keyboard standaard

Verder is het van belang om voor een in hoogte verstelbaar standaard te kiezen. Zodat je keyboard op een prettige speelhoogte kan worden afgesteld. Ook bij kinderen is het extra belangrijk dat het standaard in hoogte verstelbaar is zodat ze in een goede houding keyboard spelen. Een kruisstandaard is ook simpel in te klappen waardoor hij gemakkelijk is mee te nemen of op te bergen. Dat is onder andere ook de reden waarom dit soort modellen het meest worden verkocht.

Wat vooral niet doen

Wij zien regelmatig dat men geen standaard bij hun keyboard aanschaft en dat er in plaats daarvan gebruik gemaakt wordt van een eettafel, salontafel of bureau. Helaas is een eettafel en bureau te hoog en een salontafel juist te laag. Dit wordt dus sterk afgeraden en heeft alles met je houding te maken.

Keyboard spelen doe je meestal niet voor maar een paar minuten. Eerder minimaal 15 minuten tot een uur of langer. Omdat je langere tijd in een speelhouding zit is het van groot belang dat je een juiste houding aanneemt om vervelende klachten te voorkomen.

Juiste hoogte keyboard standaard

Een eettafel of bureau is te hoog om keyboard te spelen en een salontafel te laag. De juiste hoogte is alleen in te stellen met een verstelbaar keyboard standaard. Zodat je precies goed achter je keyboard zit.

De juiste hoogte is als je je handen op de keyboardtoetsen legt en je armen en ellebogen mooi in een hoek van 90 graden staan. Daarbij mogen de onderarmen ligt schuin naar beneden (richting de toetsen) aflopen. Ditzelfde geldt ook voor de hoogte van een pianokruk. Dan dienen je bovenbenen ligt naar beneden af te lopen en je benen in een hoek van 90 graden te staan. Ook een goede piano kruk is belangrijk. Een eetkamerstoel is namelijk te laag en een bureaustoel te wiebelig.

Standaards en prijzen vergelijken? Klik hier

Samenvattend

Let dus bij het kopen van een keyboard statief op dat hij stabiel is en in hoogte verstelbaar is.

Tip: Voor extra grip en minder schuifmogelijkheden op het standaard gebruiken wij zelf altijd dikke postbode elastieken op de bovenste pootjes waar het keyboard op rust. Als je twee elastieken direct onder de pootjes plaatst zorgt dat voor extra stabiliteit waardoor een keyboard niet kan gaan schuiven.