Beste keyboards met 61 toetsen

Overweeg je een keyboard te kopen met 61 toetsen? Een keyboard met 61 toetsen is het minimaal aantal toetsen dat vereist is om keyboard of piano te leren spelen bij een muziekschool. Om deze reden bestaan er ook zoveel verschillende keyboards met dit aantal toetsen.

Keyboard 61 toetsen top 3

1. Yamaha PSR e473 keyboard 61 toetsen
Bekijk de beste prijs

keyboard 61 toetsen

2. Yamaha EZ-300 keyboard 61 toetsen
Bekijk de beste prijs

Keyboard

3. Yamaha PSR e373 keyboard 61 toetsen
Bekijk de beste prijs

Keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken

Naast het aantal toetsen is het ook belangrijk dat een keyboard beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Voor beginners zijn aanslaggevoelige toetsen extra belangrijk. Je zal daardoor een betere techniek ontwikkelen en meer plezier halen uit je keyboard.

Om je goed op weg te helpen hebben wij een selectie van de 3 beste keyboards met 61 toetsen gemaakt.

Waarom het aantal toetsen belangrijk zijn

Als je van plan bent om piano of keyboard te leren spelen dan is het raadzaam om voor een keyboard of digitale piano te kiezen met minimaal 61 toetsen. De regel hierbij is hoe meer toetsen des te beter. Zoals eerder genoemd is dit aantal toetsen ook de minimale eis om keyboard- of pianoles te kunnen nemen.

Kies je voor minder toetsen, bijvoorbeeld 49 toetsen of minder, dan kom je geheid snel in de problemen door het beperkt aantal toetsen omdat je niet alle nummers kunt spelen waarbij een minimum aantal toetsen nodig zijn. Het zou dan zonde zijn als je om die reden alsnog een ander keyboard zou moeten kopen. Bekijk ook de top 5 beste piano keyboards of de beste keyboards met 88 toetsen.