Beste keyboards met 88 toetsen

Keyboard 88 toetsen 

Overweeg je een keyboard met 88 toetsen te kopen? Een keyboard die beschikt over 88 toetsen is ideaal om het maximale uit je keyboard te halen. Omdat een echte piano ook beschikt over 88 toetsen is een keyboard met hetzelfde aantal toetsen bij uitstek een perfect keyboard om piano op te spelen. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar een digitale piano. Bekijk dan eens de beste digitale piano’s.

Het is ook van groot belang dat een keyboard beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Voor beginners zijn aanslaggevoelige toetsen extra belangrijk. Je zal daardoor een betere techniek ontwikkelen en meer plezier halen uit je keyboard.

Als je graag piano wilt leren spelen op je nieuwe keyboard, kies dan voor een keyboard met gewogen toetsen. Gewogen toetsen spelen hetzelfde als toetsen op een echte piano.

Bij de selectie keyboards met 88 toetsen is er rekening gehouden met de volgende punten. Prijs onder de € 750,- en gewogen en aanslaggevoelige toetsen.

Keyboard 88 toetsen top 3

1. Yamaha DGX 660 keyboard/digitale piano
Meer informatie

keyboard 88 toetsen

2. Yamaha P125 keyboard/digitale piano
Meer informatie

Yamaha P125 digitale piano

3. Roland FP30 keyboard/digitale piano
Meer informatie

Roland FP30 keyboard piano

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Waarom het aantal toetsen belangrijk zijn

Als je van plan bent om piano te leren spelen dan is het raadzaam om voor een keyboard of digitale piano te kiezen die net als een echte piano over 88 toetsen beschikt. Kies je voor minder toetsen, bijvoorbeeld 61 toetsen of minder, dan bestaat de kans dat je vastloopt door het beperkt aantal toetsen. Waardoor je alsnog een keyboard moet kopen met meer toetsen.

Naast het aantal toetsen is het ook belangrijk om voor gewogen toetsen te kiezen. Hierdoor ontwikkel je gelijk de juiste techniek om uiteindelijk op een echte piano uit de voeten te kunnen. Bekijk ook de top 5 beste piano keyboards.