Midi keyboard kopen

Overweeg je een midi keyboard te kopen? Vergelijk en koop de beste midi keyboards met KeyboardKopen.nl. Lees ook handige tips waar je op moet letten en bekijk de top 5 populairste midi keyboards.

Midi keyboard top 5

1. Native Instruments M32 Komplete Kontrol USB/Midi 32 toetsen
Bekijk de beste prijs

Native instruments komplete kontrol keyboard

2. Nektar LX49+ Impact USB/Midi keyboard 49 toetsen
Bekijk de beste prijs

Midi keyboard kopen Nektar

3. Midiplus AKM322 32 mini toetsen USB/Midi keyboard
Bekijk de beste prijs

midi keyboard

4. Alesis Q49 USB/Midi Keyboard 49 toetsen
Bekijk de beste prijs

Alesis Q49 keyboard

5. Nektar Impact GX61 USB/Midi keyboard 61 toetsen
Bekijk de beste prijs

Nektar Impact GX61 Keyboard

Meer midi keyboards en prijzen vergelijken

Bij de selectie midi keyboards is rekening gehouden met de volgende punten. Prijs onder de € 150,-, minimaal 25 toetsen en usb aansluiting.

Het kopen van een midi keyboard kan best een uitdaging zijn gezien het grote aanbod van midi keyboards. Vooral als beginner kan het aankoopproces lastig zijn. Om het wat overzichtelijker te maken hebben wij een top 5 samengesteld van de beste en meest verkochte midi keyboards.

Wat is een midi keyboard

Een midi keyboard is een digitaal toetsinstrument dat midi data (oftewel noten) naar je computer stuurt. Deze noten zijn gekoppeld aan een geselecteerd digitaal instrument/geluid dat wordt aangestuurd door software (daw programma) op je computer. De midi data wordt naar je computer verstuurt door het indrukken van de toetsen op het midi keyboard. Een midi keyboard wordt ook wel eens verwart met een gewoon keyboard of een synthesizer.

Midi is een afkorting en staat voor Musical Instrument Digital Interface. Een midi keyboard wordt altijd aangesloten op een computer en wordt veel gebruikt bij het produceren van muziek. Bijvoorbeeld in een (thuis) studio.

midi keyboard

Een midi keyboard heeft geen interne speakers aan boord en kan op zichzelf (zonder computer) geen geluiden of noten produceren. Het is als het ware een communicatie instrument die de data van het indrukken van de toetsen omzet naar digitale noten op je computer.

Het is ook mogelijk om een gewoon keyboard of een digitale piano als midi keyboard te gebruiken. Check wel eerst of er een midi of usb aansluiting op je keyboard of digitale piano zit. Anders kan het niet.

Hoeveel toetsen heb je nodig

Het aantal toetsen op een midi keyboard is erg belangrijk. Het bepaald namelijk je bereik en de uiteindelijke grote van je midi keyboard.

De meeste midi keyboards beginnen bij 25 toetsen en dat aantal kan oplopen tot 88 toetsen, wat hetzelfde aantal is als op een echte piano. Hoe meer toetsen des te groter is het bereik op je midi keyboard.

Hoeveel toetsen je midi keyboard uiteindelijk zal hebben is afhankelijk waarvoor je het gaat gebruiken. De meeste mensen die kiezen voor een midi keyboard met 25 toetsen vinden het compacte formaat erg fijn. Omdat een midi keyboard vaak thuis op een bureau wordt gebruikt. Dan is het wel fijn dat je keyboard niet te veel ruimte in beslag neemt. Ook kan draagbaarheid belangrijk zijn om het keyboard onderweg te kunnen gebruiken. In de meeste studio’s waar een midi keyboard een vaste plek heeft zien we midi keyboards met minimaal 49, 61, 76 of 88 toetsen.

midi keyboard kopen

Verschil in toetsen

Los van het aantal toetsen is er ook verschil in het soort toetsen op een midi keyboard. Er zijn doorgaans twee varianten. Full-size toetsen en mini-toetsen.

Full-size toetsen staan voor volledige grote toetsen net als op een keyboard of een digitale piano. Mini-toetsen staan voor kleinere toetsen. Deze toetsen zijn wat smaller. Dit kan prettig zijn omdat daardoor het midi keyboard compacter is.

De meeste midi keyboards beschikken over full-size toetsen omdat deze toch makkelijker te bespelen zijn en de kans minder groot is dat je per ongeluk meerdere toetsen tegelijk indrukt. Als je wat dikkere vingers hebt dan raden wij sowieso de full-size toetsen aan. Zoek je een digitale piano met gewogen toetsen om als midi keyboard te gebruiken? Bekijk dan de top 10 beste piano’s.

Voordelen midi keyboard

Een midi keyboard is doorgaans een licht, compact en draagbaar digitaal apparaat. Eenmaal aangesloten op een computer zijn de mogelijkheden eindeloos.

De vanaf prijs is ook erg gunstig. Je hebt al een 25 toets midi keyboard vanaf € 49,-. Dit zorgt ervoor dat het heel laagdrempelig is om te kijken of je aanleg hebt om muziek te produceren en of producen een leuke nieuwe hobby kan worden.

Los van de ontelbaar veel verschillende geluiden die je kan koppelen aan je midi keyboard zitten er op sommige midi keyboards ook drum pads waar je mee kan drummen. Dit kan handig zijn om veel gebruikte geluiden van je drumkit aan je drumpads te koppelen.

Beste merken midi keyboards

Bij het kopen van een midi keyboard is het belangrijk dat je wel degelijke kwaliteit in huis haalt voor de lange termijn. Koop daarom een midi keyboard van gerenommeerde merken.

Een aantal goede merken waarvan je van te voren weet dat het van hoogwaardige kwaliteit is zijn onder andere merken als: Native Instruments, Nektar, Studiologic, Alesis, Akai, Novation, Arturia en M-audio.

Liever een keyboard kopen? Bekijk dan de top 5 beste beginners keyboards.