Beste keyboards voor kinderen

Overweeg je om een kinder keyboard te kopen? Bekijk dan de top 5 beste keyboards voor kinderen en lees waar een kinder keyboard aan moet voldoen.

Kinder keyboard top 5

1. Yamaha PSR e373 keyboard 61 toetsen
Bekijk beste prijs

Kinder keyboard

2. Yamaha PSR e273 61 toetsen
Bekijk beste prijs

keyboard voor kinderen

3.Yamaha EZ-300 keyboard 61 toetsen
Bekijk beste prijs

beste kinder keyboard

4. Casio CT-S300 61 toetsen
Bekijk beste prijs

Casio ctk 3500 keyboard

5. Medeli M361 61 toetsen
Bekijk beste prijs

Medeli M361 keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken

Het is nooit te vroeg om je kind kennis te laten maken met muziek maken. Mocht je al enige interesse of aanleg ontdekken dan wil je dit als ouder graag stimuleren. Een keyboard is dan een prettig allround instrument om je kind kennis te laten maken met muziek maken. Ook als je nog niet weet of je kind uiteindelijk piano of keyboard wil gaan spelen is een keyboard een prima laagdrempelig instap instrument.

Wij hebben een top 5 van de beste keyboards voor kinderen geselecteerd. Dit zijn perfecte keyboards om kinderen vanaf 4 jaar en ouder kennis te laten maken met keyboard of piano spelen. Bij de selectie is rekening gehouden met minimaal 61 toetsen, makkelijk in gebruik en een prijs onder de € 350,-.

Ben je op zoek naar een keyboard voor kinderen onder de 4 jaar? Onder de 4 jaar raden wij een mini keyboard aan met extra kleine toetsen. Door het compacte formaat en de kleine toetsen is een een mini keyboard perfect voor deze leeftijdscategorie.

Wist je dat het ook mogelijk is om een keyboard te huren?

Bekijk alle huur piano’s en keyboards

Hoeveel toetsen heeft een kinder keyboard nodig

Bij kinderen boven de 4 jaar heeft de voorkeur minimaal 61 toetsen (het liefst aanslaggevoelige toetsen). Een keyboard met minimaal 61 toetsen is ook een vereiste van muziekscholen om muziekles te kunnen nemen. Houd daar dus rekening mee als je kind op keyboard- of pianoles gaat.

Voor kinderen onder de 4 jaar is het aantal toetsen minder van belang. Dan zal je eerder bij een mini keyboard of speelgoedkeyboard uitkomen.

Waar op letten bij een keyboard voor kinderen

Als je een kinder keyboard gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Koop bij voorkeur een keyboard van een volwaardig merk zodat je voor langere tijd een goed keyboard in huis haalt. Denk hierbij aan Yamaha, Roland of Casio.

Koop niet gelijk een geavanceerd keyboard met allerlei extra functies die je kind alleen maar afleiden en waarschijnlijk niet eens zal gebruiken. Je weet immers nog niet of je kind wel verder gaat met keyboard spelen.

Let bij het kopen van een kinderkeyboard op het aantal toetsen van 61 dat je minimaal nodig hebt. Let er ook op of een keyboard gebruiksvriendelijk is zodat je kind gemakkelijk het keyboard kan bedienen.

Daarnaast hebben sommige keyboards oplichtende toetsen en ingebouwde les functies zodat je kind direct kan starten met lessen waardoor hij/zij keyboard spelen sneller onder de knie zal krijgen.

Koop naast een keyboard voor je kind ook een keyboard standaard om het keyboard op te kunnen zetten. Een kruisstandaard is in hoogte verstelbaar zodat je kind in de juiste houding comfortabel keyboard kan spelen. Overweeg ook om een pianokruk en een hoofdtelefoon aan te schaffen. Zodat je kind in een goede houding zit en in alle rust kan oefenen zonder het gevoel te hebben dat het hele huis meeluistert. Een hoofdtelefoon is natuurlijk ook een goede oplossing om geluidsoverlast te voorkomen.

keyboard kind

Wel of geen les nemen

Er zitten veel functies op een kinder keyboard. Waaronder vaak ook lesfuncties om noten en akkoorden te leren spelen. Toch raden we aan om ook les te nemen. Dat kan tegenwoordig bij een fysieke muziekschool of online. Met muzieklessen leren kinderen gelijk op de juiste manier keyboard- of piano spelen. Zo voorkom je dat je kind iets verkeert aanleert wat later weer lastig is af te leren.

Voordelen van online keyboardlessen zijn dat je op ieder moment van de dag kan lessen en je hoeft de deur niet uit. Daarnaast zijn online lessen goedkoper.

De nadelen van online lessen zijn dat je wel meer discipline nodig hebt en dat je kind niet gecorrigeerd wordt als er iets niet goed gaat.

Voordelen van fysieke lessen bij een muziekschool zijn dat je kind gecorrigeerd wordt als er iets niet goed gaat en je hebt een stok achter de deur dat je kind moet oefenen. Ook leren kinderen om op te treden voor publiek wat vanuit een muziekschool jaarlijks georganiseerd wordt.

De nadelen van een muziekschool kunnen zijn dat je op vaste tijden de deur uit moet en dat het iets duurder is. De keuze waar je je kind laat lessen is vrij. Het verschilt per kind, situatie en huishouden wat het beste is voor je kind.

De voordelen van vroeg beginnen met keyboard spelen

Wij zijn ervan overtuigd dat je niet te vroeg kan beginnen om een kind kennis te laten maken met keyboard of piano spelen. Uit onderzoek is ook gebleken dat muziek maken ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het bespelen van een instrument ontwikkelt en stimuleert onder andere creativiteit, ritmegevoel, fijn motoriek, een goed gehoor en maakt kinderen slimmer omdat het goed is voor de hersens.

Daarnaast halen kinderen veel voldoening en plezier uit het maken van muziek en zullen ze een hobby hebben voor het leven. Koop daarom een goed beginners keyboard om dit te stimuleren en niet een simpel speelgoed keyboard. Een speelgoed keyboard is wel goedkoop maar het valt onder speelgoed en is bedoelt voor kinderen tot 4 jaar.

Als je kind piano wil spelen dan kan dat prima op een keyboard. Maar als je gelijk goed van start wil gaan bekijk dan de beste digitale piano’s voor beginners.