Yamaha P125A review

Overweeg je de Yamaha P125A te kopen? Lees eerst onze review voordat je overgaat tot de aankoop.

De Yamaha P125A is de opvolger van de populaire Yamaha P125 en is een ideale digitale piano voor beginners. Ook gevorderder pianospelers kunnen prima uit de voeten met de Yamaha P125A. Yamaha concurreert met dit model tegen de Roland FP30x.

Eerste indruk Yamaha P125A

Door het compacte formaat en zijn lichte gewicht van 12 kg is het een goede digitale piano om te transporteren en neemt hij thuis weinig ruimte in beslag. Met het los verkrijgbare houten meubelonderstel met drie pedalen gaat de piano mooi op in de rest van het interieur. De piano speelt erg fijn en heeft een mooie volle kenmerkende Yamaha klank.

De Yamaha P-125 a beschikt over 25 verschillende klanken en 20 ritme begeleiding stylen. Waarbij de focus op de pianoklanken ligt. Wat ook handig is is de zeer eenvoudige opname functie om je pianospel op te kunnen nemen.

Yamaha P125 A kopen?
Bekijk de beste aanbieding

Yamaha p125 review

De Yamaha P-125A uitpakken

De Yamaha P125A wordt standaard geleverd met een lessenaar, adapter, sustain voetpedaal en een handleiding. De handleiding is in het begin wel van belang aangezien veel functies van de piano in de toetsen verwerkt zitten. Je dient dus een toets in te drukken om een specifieke functie in te schakelen. Dat went eigenlijk vrij snel en is een prima bediening.

De bijgeleverde lessenaar voelt solide aan en is prima om je bladmuziek of een ipad op te laten rusten. Het sustain voetpedaal voelt wel een beetje simpel aan en gaat in de praktijk vrij snel aan de wandel omdat hij nogal licht is. Maar goed. Je kan hem ook eventueel vastplakken met dubbelzijdig plakband of je kan het pedaal altijd nog vervangen voor een zwaardere betere variant.

Geluid en toetsen

De Yamaha P125A beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. In de bas regio spelen de toetsen zwaarder net als bij een akoestische piano. De toetsen voelen prettig en realistisch aan. Alle functies en mogelijkheden zijn relatief makkelijk te vinden via de knoppen op de digitale piano. Er zitten ook veel functies in de toetsen verwerkt wat wel even wennen is. Maar dat is zeker niet onprettig.

De 2x 7 watt ingebouwde speakers zijn voldoende voor in een woonkamer of andere kamer en geven de klanken mooi weer.

Aansluitingen

Op de Yamaha P-125A zitten diverse handige aansluitingen. Zo vind je een dubbele koptelefoon aansluiting aan de voorzijde. Dat is wel zo prettig voor huisgenoten en de buren. Vooral als je net gaat beginnen met piano spelen is het fijn om in alle rust te kunnen oefenen zonder dat het hele huis meeluistert.

Verder vinden we aan de achterzijde een sustain pedaal aansluiting. Er wordt overigens standaard een los sustain pedaal mee geleverd. Ook is er een audio uitgang om bijvoorbeeld een externe geluidsinstallatie aan te kunnen sluiten. Naast de audio zit een midi en een usb ingang. Met de usb of midi kan je de digitale piano aansluiten op een computer en kan je de piano ook gebruiken als een midi keyboard.

Tip! Je kan de smart pianist app installeren en deze verbinden middels een kabel. Hierdoor kan je de piano via je smartphone of tablet bedienen. Zowel voor iOS als voor Android is de app beschikbaar.

Bekijk hier de beste aanbieding

Conclusie

De Yamaha P125A is een kwalitatief goede digitale piano waar je als beginner langere tijd voldoende plezier en uitdaging aan zal hebben. Dus als je overweegt een digitale piano of keyboard te kopen is het zeker verstandig om deze compacte Yamaha P125A mee te nemen in het selectieproces. Op zoek naar een goedkoper alternatief? Lees dan de Yamaha P45 review of de Yamaha P145 review. Dit is een goedkoper alternatief.

Sound demo Yamaha P125A