Casio CDP S110 review

Overweeg je de Casio CDP S110 te kopen? Lees dan eerst onze uitgebreide Casio CDPs110 review voordat je overgaat tot de aankoop.

De CDP S110 is het nieuwste instapmodel van Casio. Hij vervangt zijn voorganger de Casio CDP S100. Casio gaat met dit model de concurrentie aan met de populaire Yamaha P145 en Roland FP10.

Eerste indruk Casio CDP S110

Wat direct opvalt is dat de Casio CDP S110 een slim design heeft waardoor de piano compact en slank is. Casio richt zich met deze digitale piano op de beginnende pianist en op pianisten die op zoek zijn naar een compact en draagbaar model. Door zijn gewicht van iets meer dan 10 kg is de piano gemakkelijk te dragen en te verplaatsen.

De Casio heeft een minimalistische uitstraling en een beperkt aantal knopjes waardoor de digitale piano de uitstraling heeft van een echte piano. Dat komt omdat Casio de meeste functies in de toetsen heeft verwerkt. Alle functies en mogelijkheden zijn relatief makkelijk te vinden via de knoppen op de digitale piano. Geen toeters en bellen. Hierdoor straalt de piano rust uit. Mocht je toch de weg kwijt raken in het menu dan beschikt de piano over een Grand piano toets waardoor je eenvoudig weer uitkomt op de standaard piano. Dat werkt erg prettig als Home knop.

Wat dit model extra onderscheidend maakt is dat je de piano ook zonder adapter kan bespelen. Er kunnen namelijk batterijen in.

Met het los verkrijgbare houten meubelonderstel ziet de piano er nog mooier uit en staat de piano ook extra stevig. Maar de piano kan uiteraard ook op een in hoogte verstelbaar keyboard standaard.

Casio CDP S110 kopen?
Bekijk de beste aanbieding

Casio CDP S110 review

De Casio CDP S110 uitpakken

De Casio wordt standaard geleverd met een lessenaar, adapter, sustain voetpedaal en een handleiding. De handleiding is in het begin wel van belang aangezien veel functies van de piano in de toetsen verwerkt zitten. Je dient dus een toets in te drukken om een specifieke functie in te schakelen. Dat went eigenlijk vrij snel en is een prima bediening.

De bijgeleverde lessenaar voelt solide aan en is prima om je bladmuziek of een tablet op te laten rusten. Het voetpedaal is wel aan de lichte en kleine kant waardoor hij vrij snel aan de wandel gaat. Dat is eventueel op te lossen door het pedaal met dubbelzijdig plakband op de grond te plakken of vervangen voor een zwaardere betere variant.

Geluid en toetsen

De Casio CDP-S110 beschikt over 88 aanslaggevoelige en gewogen hammer action toetsen. De toetsen voelen prettig en realistisch aan en hebben een anti slip structuur voor extra controle. Omdat de toetsen gewogen zijn spelen de toetsen net als een akoestische piano.

Qua geluid zit het wel goed door de 2x 8 watt ingebouwde speakers. Deze zijn voldoende om je woonkamer of een andere kamer mee op te vullen. De klank klinkt mooi maar had naar onze mening wel ietsje voller mogen klinken. Maar voor een digitale piano in deze prijsklasse mag je ook niet te hoge eisen stellen.

Mocht je ook graag andere geluiden willen gebruiken dan heb je de keuze uit 10 verschillende klanken. Waaronder meerdere akoestische piano’s en elektrische piano’s.

Aansluitingen

Op de Casio piano vind je een hoofdtelefoon aansluiting die ook als line-out gebruikt kan worden om de piano op een externe geluidsinstallatie aan te sluiten. Een hoofdtelefoon aansluiting is wel zo prettig voor huisgenoten en de buren. Vooral als je net gaat beginnen met piano spelen is het fijn om in alle rust te kunnen oefenen zonder dat het hele huis meeluistert.

Verder is er een sustain pedaal aansluiting. Er wordt standaard een los sustain pedaal meegeleverd. Ook zit er een usb ingang op waardoor je de digitale piano aan kan sluiten op een computer en je de piano ook kan gebruiken als een midi keyboard.

Het is ook mogelijk om de Casio s110 te koppelen met de Chordana piano app. Zowel voor Android als iOS is de app beschikbaar.

Bekijk hier de beste aanbieding

Conclusie

Is het verstandig om deze piano te kopen? De Casio CDP-s110 is een kwalitatief goede digitale piano waar je als beginner langere tijd voldoende plezier en uitdaging aan zal beleven. Ook als je verder gevorderd bent is dit een fijne piano of als je op zoek bent naar een compacte draagbare piano. Dus als je overweegt een digitale piano te kopen is het zeker verstandig om deze Casio mee te nemen in je selectieproces. Voor een scherpe aanschafprijs krijg je een volwaardige piano beleving.

De Casio s110 is ook een perfecte digitale piano om als midi keyboard te gebruiken mocht je op zoek naar een betaalbaar keyboard met gewogen toetsen.

Sound demo Casio CDP-S110