Beste keyboard voor beginners top 5

Keyboard voor beginners

Bekijk de beste keyboards voor beginners zodat je goed van start kan gaan met keyboard spelen.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende beginners keyboards te koop. Daarom hebben wij een top 5 beste keyboards voor beginners gemaakt. Zo heb je overzichtelijk de beste en meest gekozen beginners keyboards op een rij. Wil je de top 5 gelijk bekijken? Scrol dan snel verder naar beneden.

Waar moet een beginners keyboard aan voldoen

Als je een beginners keyboard wilt gaan kopen dan is het verstandig om voor een keyboard te kiezen met ingebouwde les functies. Dit is handig omdat je dan direct kan starten met lessen en nog geen betaalde lessen hoeft te nemen bij een muziekschool. Uiteraard is het wel aan te bevelen om bij een muziekschool of docent aan huis les te nemen.

Wij raden aan om voor een keyboard te kiezen van een bekend merk. Bijvoorbeeld Yamaha, Roland, Casio of Korg. De keyboards van deze merken staan al jaren bekend om hun goede kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en goede klanken. Een volwaardig keyboard die fijn in gebruik is en mooi klinkt zal je zeker ook stimuleren om te door te gaan met keyboard of piano spelen.

Bij de selectie beginners keyboards hebben wij rekening gehouden met de volgende punten. Prijs onder de € 300,-, aanslaggevoelige toetsen, minimaal 61 toetsen en les functies om direct te kunnen starten met lessen.

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Keyboard voor beginners top 5

1. Yamaha PSR e463 61 toetsen keyboard v.a. € 296,-

Meer informatie

keyboard voor beginners

2. Casio LK-265 61 verlichte toetsen keyboard v.a. € 204,-

Meer informatie

Casio-LK-265 keyboard

3. Medeli M361 61 toetsen keyboard v.a. € 205,-

Meer informatie

Medeli M361 keyboard

4. Casio LK 280 61 toetsen keyboard v.a. € 279,-

Meer informatie

casio lk 280 keyboard

5. Yamaha PSR e363 61 toetsen keyboard v.a. € 196,-

Meer informatie

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Aantal toetsen op een keyboard

Het aantal toetsen op een beginner keyboard is van groot belang. De voorkeur heeft minimaal 61 toetsen of meer, zodat je niet op korte termijn vastloopt door te weinig toetsen.

Mocht je toch voor minder toetsen dan 61 kiezen houdt er dan rekening mee dat je veel muziekstukken niet kan spelen omdat je niet uitkomt met het aantal toetsen.

Aanslaggevoelige toetsen

Aanslaggevoelige toetsen zorgen voor dynamiek en gevoel bij het bespelen van een keyboard. Door aanslaggevoelige toetsen kan je zelf bepalen hoe luid een toon is door middel van het indrukken van de toetsen.

Een keyboard die niet beschikt over aanslaggevoelige toetsen is een keyboard waarbij je geen gevoel en dynamiek kan creëren in je muziek. Ongeacht hoe hard of hoe zacht je een toets indrukt. De toon zal ten alle tijden hetzelfde zijn. Hierdoor zal je als beginner minder voldoening halen uit keyboard spelen waardoor de kans dat je er eerder stopt groter wordt. Liever niet kopen dus.

Bekijk ook de goedkope keyboard top 5

Ga naar muziekonderwijs.nl voor het vinden van een geschikte docent voor je piano- en keyboardlessen.

Menu