Beste keyboard voor beginners top 5

Keyboard voor beginners

Bekijk de beste keyboards voor beginners zodat je goed van start gaat met keyboard spelen. Lees ook handige tips waar je rekening mee dient te houden voordat je een beginners keyboard aanschaft.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende beginners keyboards te koop. Daarom hebben wij een top 5 beste keyboards voor beginners gemaakt. Zo heb je overzichtelijk de beste en meest gekozen beginners keyboards op een rij. Wil je de top 5 gelijk bekijken? Scrol dan snel verder naar beneden.

Waar moet een beginners keyboard aan voldoen

Als je een beginners keyboard wilt gaan kopen dan is het verstandig om voor een keyboard te kiezen die beschikt over minimaal 61 aanslaggevoelige toetsen. Daarnaast zijn ingebouwde les functies erg handig omdat je dan direct vanuit huis kan starten met lessen. Het is wel aan te bevelen om bij een muziekschool les te nemen.

Let er ook op dat je eerste keyboard ingebouwde speakers aan boord heeft. De meeste keyboards beschikken gelukkig wel over interne speakers. Maar er zijn bijvoorbeeld ook midi keyboards waar geen speakers in zitten. Dit zijn dan ook keyboards die voor het produceren van muziek worden gebruikt.

Verder is het advies om voor een keyboard van een bekend merk te kiezen. Bijvoorbeeld Yamaha, Roland, Casio of Korg. Keyboards van deze merken staan al jaren bekend om hun goede kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en goede klanken. Een kwalitatief goed keyboard die fijn in gebruik is en mooi klinkt zal je zeker stimuleren om door te gaan met keyboard of piano spelen.

beginners keyboard

Aantal toetsen voor beginner

Het aantal toetsen op een beginners keyboard is van groot belang. De voorkeur heeft minimaal 61 toetsen of meer. Dan weet je zeker dat je niet op korte termijn vastloopt door te weinig toetsen.

Mocht je toch voor een keyboard met minder toetsen dan 61 kiezen houdt er dan rekening mee dat je veel muziekstukken niet kan spelen omdat je niet uitkomt met het aantal toetsen.

Aanslaggevoelige toetsen

Aanslaggevoelige toetsen zorgen voor dynamiek en gevoel bij het bespelen van een keyboard. Door aanslaggevoelige toetsen kan je zelf bepalen hoe luid een toon is door middel van het indrukken van de toetsen.

Een keyboard die niet beschikt over aanslaggevoelige toetsen is een keyboard waarbij je geen gevoel en dynamiek kan creëren in je muziek. Ongeacht hoe hard of hoe zacht je een toets indrukt. De toon zal ten alle tijden hetzelfde zijn. Hierdoor zal je als beginner minder voldoening halen uit keyboard spelen waardoor de kans dat je er eerder mee stopt groter is.

Keyboard voor beginners top 5

Bij de selectie beginners keyboards hebben wij rekening gehouden met de volgende punten. Prijs onder de € 300,-, minimaal 61 aanslaggevoelige toetsen, interne speakers en les functies om direct te kunnen starten met lessen.

1. Yamaha PSR e463 61 toetsen keyboard v.a. € 296,-
Meer informatie

Beginners keyboard

2. Casio LK-265 61 verlichte toetsen keyboard v.a. € 204,-
Meer informatie

Casio-LK-265 keyboard

3. Medeli M361 61 toetsen keyboard v.a. € 205,-
Meer informatie

Medeli M361 keyboard

4. Casio LK 280 61 toetsen keyboard v.a. € 279,-
Meer informatie

casio lk 280 keyboard

5. Yamaha PSR e363 61 toetsen keyboard v.a. € 196,-
Meer informatie

goedkoop keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Heb je een standaard en pianokruk nodig

Een stevig standaard is een vereiste bij de aanschaf van een keyboard. Een eettafel of een bureau zijn helaas te hoog om je keyboard op te leggen. Koop daarom een in hoogte verstelbaar keyboard standaard.

Als je een goed stabiel standaard koopt scheelt dat een hoop klachten omdat de juiste hoogte van een keyboard belangrijk is om goed en comfortabel keyboard te kunnen spelen. Speel je niet op een correcte hoogte dan krijg je vroeg of laat fysieke klachten.

Naast een standaard voor je keyboard raden wij ook aan om bij voorkeur een in hoogte verstelbare keyboard/pianokruk aan te schaffen. Ook hierbij geldt dat een eettafel stoel meestal te laag is en een bureaustoel te wiebelig is. Het kopen van een goede pianobank zorgt voor meer comfort waardoor je langer en vaker keyboard kan spelen.

Heb je een pedaal nodig bij een beginners keyboard

Een pedaal bij een keyboard is minder belangrijk dan bij een digitale piano. Een sustain voetpedaal dient om de piano noten (klanken) vast te houden zodat je de muziek kan binden en het mooi in elkaar overloopt. De praktijk leert dat je als beginner de eerste 3 tot 6 maanden weinig tot geen sustain voetpedaal gebruikt.

Sustain pedaal

Als je uiteindelijk van plan bent om piano te gaan spelen dan is het zeker aan te raden om gelijk een sustain pedaal tot je beschikking te hebben. Zo kan je direct al wennen aan de functie en het gebruik van een pedaal. Bij de meeste keyboards wordt geen pedaal meegeleverd. Dus die kan je indien nodig nog na bestellen maar voor een keyboard is het niet per se nodig.

Samenvattend 

Let bij het kopen van je eerste starters keyboard op aanslaggevoelige toetsen. Minimaal 61 toetsen en een keyboard met interne les functies en interne speakers. Koop bij voorkeur een bekend merk. Een sustain voetpedaal is niet nodig maar een standaard voor je keyboard en een pianokruk zijn zeker wel aan te raden.

Bij twijfel raden we aan om eerst naar een keyboardwinkel te gaan. Daar kan je op je gemak verschillende keyboards testen voordat je overgaat tot een aankoop. Let bij het testen van een beginners keyboard op bovenstaande punten. Bekijk ook de goedkope keyboard top 5 en de kinder keyboard top 5. Ga naar muziekonderwijs.nl voor het vinden van een geschikte docent voor je piano- en keyboardlessen.