Synthesizer top 5

Synthesizer

Synthesizer kopen? Vergelijk en koop de beste synthesizers met de synthesizer top 5 van de beste synthesizers. De top 5 synthesizers is samengesteld voor beginners die van plan zijn om de wereld van synthesizers te gaan ontdekken. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar een keyboard of midi keyboard. Ga dan naar de beste beginners keyboards.

Het kopen van een synthesizer is heel persoonlijk en volledig afhankelijk waar je de synthesizer uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken. Zo is het belangrijk om van te voren te bepalen voor welk genre qua klank en geluiden je de synthesizer gaat gebruiken. Dit bepaalt voor een groot deel je keuze. Gelukkig bestaan er ook allround synthesizers die over alle belangrijke sounds beschikken zodat je lekker kan experimenteren. Een allround synthesizer is aan te raden voor beginners.

Synthesizer

Wat is een synthesizer

Een synthesizer is doorgaans een digitaal of analoog keyboard om geluiden en klanken te produceren. Het grote verschil met een normaal keyboard is dat je met een synthesizer de geluiden zelf produceert en manipuleert.

De synthesizer is op te splitsen in twee varianten. Een variant met toetsen en een zogeheten modulaire synthesizer met alleen schuif en draaiknoppen. Bij een modulaire synthesizer heb je dus nog wel een apart keyboard nodig.

Er zijn ook veel synthesizers met voorgeprogrammeerde geluiden. Dat geeft je een fijne basis als uitgangspunt. Deze geluiden zijn verder wel volledig naar wens aan te passen.

Vaak wordt een synthesizer gekocht voor specifieke geluiden of genres. Omdat veel synthesizers gemaakt worden voor het creëren van specifieke klanken en geluiden.

Een synthesizer wordt doorgaans meestal in een (thuis) studio of op het podium gebruikt.

Synthesizer kopen top 5

Bij de selectie synthesizers is rekening gehouden met de volgende punten. Allround synthesizer voor de beginner en verder gevorderde om direct aan de slag te kunnen, prijs onder de € 750,- en synthesizers met toetsen.

1. Behringer DeepMind 6 met 37 keyboard toetsen v.a. € 520,-
Meer informatie

Behringer DeepMind 6 synthesizer kopen

2. Arturia MicroFreak met 25 touchpad toetsen v.a. € 310,-
Meer informatie

Synthesizer kopen

3. ARP Odyssey 37 mini toetsen v.a. € 745,-
Meer informatie

ARP Odyssey analoge

4. Korg Minilogue XD 37 mini toetsen v.a. € 625,-
Meer informatie

Korg Minilogue XD

5. Roland Juno-DS 61 keyboard toetsen v.a. € 660,-
Meer informatie

Roland Juno-DS 61

Meer synthesizers en prijzen vergelijken? Klik hier

Modulaire synthesizers

De synthesizer is op te splitsen in twee modellen. Een synthesizer met toetsen en een synthesizer met alleen schuif en draaiknoppen. Deze laatste variant noemen we een modulaire synthesizer.

Bij een modulaire synthesizer heb je nog wel een apart keyboard of een computer nodig om hem te bedienen.