Synthesizer kopen

Ben je van plan om een synthesizer te kopen? Vergelijk en koop de beste synthesizers voor beginners en gevorderden met KeyboardKopen.nl. Lees ook handige tips en bekijk de beste synthesizers.

Beste synthesizer voor beginners top 5

1. Behringer DeepMind 6 met 37 keyboard toetsen
Bekijk de beste prijs

Behringer DeepMind 6 synthesizer kopen

2. Arturia MicroFreak met 25 touchpad toetsen
Bekijk de beste prijs

Synthesizer kopen

3. ARP Odyssey 37 mini toetsen
Bekijk de beste prijs

ARP Odyssey analoge

4. Korg Minilogue XD 37 mini toetsen
Bekijk de beste prijs

Korg Minilogue XD

5. Roland Juno-DS 61 keyboard toetsen
Bekijk de beste prijs

Roland Juno-DS 61

Meer synthesizers en prijzen vergelijken

Bij de selectie synthesizer voor beginners is rekening gehouden met de volgende punten. Allround synthesizers met toetsen voor de beginner en verder gevorderde om direct aan de slag te kunnen en een prijs onder de € 1000,-.

De top 5 beste synthesizers is speciaal samengesteld voor beginnende synthesizer spelers die van plan zijn om de wereld van synthesizers te gaan ontdekken. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar een keyboard. Ga dan naar de beste beginners keyboards.

Het kopen van een synthesizer is heel persoonlijk en volledig afhankelijk waar je de synthesizer uiteindelijk voor wil gaan gebruiken. Het is dus verstandig om van te voren te bepalen voor welk genre qua klank en geluid je de synthesizer wil gaan gebruiken. Dit bepaalt voor een groot deel je keuze.

Als je voor jezelf nog niet weet wat voor specifieke klank de synthesizer moet hebben dan is het verstandig om voor een allround synthesizer te kiezen. Gelukkig bestaan er voldoende allround synthesizers die over verschillende geluiden beschikken zodat je lekker kan experimenteren. Een allround synthesizer is aan te raden voor beginners zodat je alle kanten op kan qua sounds.

Wat is een synthesizer

Een synthesizer is een digitaal of analoog keyboard om geluiden en klanken te produceren. Het grote verschil met een keyboard/digitale piano is dat je met een synthesizer de geluiden zelf kan produceren en kan manipuleren. Bij een keyboard en een digitale piano zijn de geluiden vooraf opgenomen middels sampling. Hierdoor zijn de geluiden maar zeer beperkt bewerkbaar.

Een synthesizer is op te splitsen in twee varianten. Een variant met toetsen en een zogeheten modulaire synthesizer met alleen schuif en draaiknoppen. Bij een modulaire synthesizer heb je dus nog wel een apart keyboard nodig.

Er zijn ook veel synthesizers met voorgeprogrammeerde geluiden. Dat geeft je een fijne basis als uitgangspunt. Deze geluiden zijn verder wel volledig naar wens aan te passen.

Vaak wordt een synthesizer gekocht voor specifieke geluiden of genres. Omdat veel synthesizers gemaakt worden voor het creëren van specifieke klanken en geluiden.

Synthesizers worden met name veel in een studio of op het podium gebruikt. Maar ze zijn ook een prachtige aanwinst voor je thuisstudio.

Modulaire synthesizer

De synthesizer is op te splitsen in twee modellen. Een synthesizer met toetsen en een synthesizer zonder toetsen met alleen schuif en draaiknoppen. Deze laatste variant noemen we een modulaire synthesizer.

modulaire synthesizer

Bij een modulaire synthesizer heb je nog wel een apart keyboard of een computer nodig om de synthesizer te kunnen bedienen. Een modulaire synthesizer is niet aan te raden voor een beginner omdat het bij het begin redelijk complex is. Dat kan ten kosten van het plezier gaan.