Synthesizer kopen

Ben je van plan om een synthesizer te kopen? Vergelijk en koop de beste synthesizers met KeyboardKopen.nl. Lees handige tips en bekijk de beste synthesizer top 5. De top 5 beste synthesizers is speciaal samengesteld voor beginnende synthesizer spelers die van plan zijn om de wereld van synthesizers te gaan ontdekken. Mocht je eigenlijk op zoek zijn naar een keyboard of midi keyboard. Ga dan naar de beste beginners keyboards.

Het kopen van een synthesizer is heel persoonlijk en volledig afhankelijk waar je de synthesizer uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken. Het is dus verstandig om van te voren te bepalen voor welk genre qua klank en geluid je de synthesizer wilt gaan gebruiken. Dit bepaalt voor een groot deel je keuze.

Gelukkig bestaan er ook allround synthesizers die over verschillende sounds beschikken zodat je lekker kan experimenteren. Een allround synthesizer is aan te raden voor beginners.

Synthesizer top 5

Bij de selectie synthesizers is rekening gehouden met de volgende punten. Allround synthesizers met toetsen voor de beginner en verder gevorderde om direct aan de slag te kunnen en een prijs onder de € 750,-.

1. Behringer DeepMind 6 met 37 keyboard toetsen
Meer informatie

Behringer DeepMind 6 synthesizer kopen

2. Arturia MicroFreak met 25 touchpad toetsen
Meer informatie

Synthesizer kopen

3. ARP Odyssey 37 mini toetsen
Meer informatie

ARP Odyssey analoge

4. Korg Minilogue XD 37 mini toetsen
Meer informatie

Korg Minilogue XD

5. Roland Juno-DS 61 keyboard toetsen
Meer informatie

Roland Juno-DS 61

Meer synthesizers en prijzen vergelijken? Klik hier

Wat is een synthesizer

Een synthesizer is doorgaans een digitaal of analoog keyboard om geluiden en klanken te produceren. Het grote verschil met een normaal keyboard is dat je met een synthesizer de geluiden zelf produceert en manipuleert.

De synthesizer is op te splitsen in twee varianten. Een variant met toetsen en een zogeheten modulaire synthesizer met alleen schuif en draaiknoppen. Bij een modulaire synthesizer heb je dus nog wel een apart keyboard nodig.

Er zijn ook veel synthesizers met voorgeprogrammeerde geluiden. Dat geeft je een fijne basis als uitgangspunt. Deze geluiden zijn verder wel volledig naar wens aan te passen.

Vaak wordt een synthesizer gekocht voor specifieke geluiden of genres. Omdat veel synthesizers gemaakt worden voor het creëren van specifieke klanken en geluiden.

Een synthesizer wordt meestal in een (thuis) studio of op het podium gebruikt.

Modulaire synthesizers

De synthesizer is op te splitsen in twee modellen. Een synthesizer met toetsen en een synthesizer zonder toetsen met alleen schuif en draaiknoppen. Deze laatste variant noemen we een modulaire synthesizer.

Bij een modulaire synthesizer heb je nog wel een apart keyboard of een computer nodig om de synthesizer te bedienen.