Beste keyboard voor kinderen

Overweeg je een kinder keyboard te kopen? Bekijk dan de top 5 beste keyboards voor kinderen en lees waar een kinder keyboard aan moet voldoen.

Het is nooit te vroeg om je kind kennis te laten maken met muziek maken. Mocht je al enige interesse of aanleg ontdekken dan wil je dit als ouder graag stimuleren. Een keyboard is dan een prettig allround instrument om je kind kennis te laten maken met muziek maken. Ook als je nog niet weet of je kind uiteindelijk piano of keyboard wilt gaan spelen is een keyboard een prima laagdrempelig instap instrument. Voor de jeugdige spelers onder de 4 jaar raden wij een mini keyboard aan met extra kleine toetsen.

Kinder keyboard top 5

Wij hebben een top 5 van de beste keyboards voor kinderen geselecteerd. Dit zijn perfecte keyboards om je kind kennis te laten maken met keyboard of piano spelen. Bij de selectie is rekening gehouden met minimaal 61 toetsen, gebruiksvriendelijk en een prijs onder de € 200,-.

1. Yamaha EZ-220 61 toetsen
Meer informatie

Keyboard voor kinderen

2. Casio LK 136 61 toetsen
Meer informatieCasio-LK-265 keyboard

3. Yamaha PSR e363 61 toetsen
Meer informatie

keyboard kind

4. Casio CT-S300 61 toetsen
Meer informatie

Casio ctk 3500 keyboard

5. Yamaha PSR e273 61 toetsen
Meer informatie

keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Hoeveel toetsen heeft een kinder keyboard nodig

Bij kinderen boven de 4 jaar heeft de voorkeur minimaal 61 toetsen (het liefst aanslaggevoelige toetsen). Een keyboard met minimaal 61 toetsen is ook een vereiste van muziekscholen om muziekles te kunnen nemen. Hou daar dus rekening mee als je kind op keyboard- of pianoles gaat. Bij keyboard spelers onder de 4 jaar is het aantal toetsen minder van belang. Dan zal je eerder bij een speelgoedkeyboard uitkomen.

De aankoopprijs is uiteraard ook erg belangrijk. Koop niet gelijk een duur geavanceerd keyboard met allerlei extra functies die je kind alleen maar afleiden en waarschijnlijk niet eens zal gebruiken. Je weet immers nog niet of je kind wel verder gaat met keyboard spelen.

Waar op letten bij een keyboard voor kinderen

Als je op zoek bent naar een kinder keyboard dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Let bij het kopen van een kinderkeyboard op het aantal toetsen dat je minimaal nodig hebt en of een keyboard gebruiksvriendelijk is. Koop bij voorkeur een keyboard van een volwaardig merk zodat je voor langere tijd een goed keyboard in huis haalt.

Daarnaast hebben sommige keyboards oplichtende toetsen en ingebouwde les functies zodat je kind direct kan starten met lessen waardoor hij/zij keyboard spelen sneller onder de knie zal krijgen.

Waarom vroeg beginnen met keyboard spelen

Wij zijn ervan overtuigd dat je niet te vroeg kan beginnen om een kind kennis te laten maken met keyboard of piano spelen. Uit onderzoek is ook gebleken dat muziek maken ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het ontwikkelt onder andere creativiteit, ritmegevoel, motoriek, een goed gehoor en maakt je slim.

Daarnaast halen kinderen veel voldoening en plezier uit het maken van muziek en zullen ze een hobby hebben voor het leven. Koop daarom een goed beginners keyboard om dit te stimuleren en niet een simpel speelgoed keyboard. Een speelgoed keyboard is wel goedkoop maar is bedoelt voor kinderen tot 4 jaar. Bekijk ook de beste keyboard piano top 5.