Beste keyboard voor kinderen top 5

Keyboard voor kinderen

Sta je op het punt een keyboard voor je kind kopen? Bekijk dan eerst de top 5 beste keyboards voor kinderen en lees handige tips waar een kinder keyboard aan moet voldoen..

Het is nooit te vroeg om je kind kennis te laten maken met muziek maken. Mocht je al enige interesse of aanleg ontdekken dan wil je dit als ouder graag stimuleren. Een keyboard is dan een prettig allround instrument om je kind kennis te laten met het maken van muziek. Ook als je nog niet weet of je kind uiteindelijk piano of keyboard wilt gaan spelen is een keyboard een prima laagdrempelig instap instrument. 

Waar op letten bij een kinder keyboard

Als je op zoek bent naar een keyboard voor je kind dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zoals hoeveel toetsen je minimaal nodig hebt en of een keyboard gebruiksvriendelijk is. Ook hebben sommige keyboards ingebouwde les functies zodat je kind direct kan starten met lessen.

Bij de jongere keyboard spelers onder de 4 jaar is het aantal toetsen minder van belang. Want dan zal je eerder bij een speelgoedkeyboard uitkomen. Bij kinderen boven de 4 jaar heeft de voorkeur 61 toetsen. Helemaal als je kind uiteindelijk piano wilt gaan spelen.

Er zijn ook keyboards met oplichtende toetsen die licht geven zodat je weet welke toets je wanneer moet indrukken. Dat maakt het piano of keyboard leren spelen uitnodigend voor kinderen en beginners.

KeyboardKopen.nl heeft een top 5 van de beste keyboards voor kinderen gemaakt. Dit zijn perfecte keyboards om je kind kennis te laten maken met keyboard spelen.

Keyboard voor kinderen top 5

1. Yamaha EZ-220 61 toetsen keyboard v.a. € 195,-
Meer informatie

Keyboard voor kinderen

2. Casio LK 280 61 toetsen keyboard v.a. € 279,-
Meer informatie

keyboard voor kind

3. Yamaha PSR e363 61 toetsen keyboard v.a. € 196,-
Meer informatie

keyboard kind

4. Casio CTK-3500 61 toetsen keyboard v.a. € 159,-
Meer informatie

Casio ctk 3500 keyboard

5. Yamaha PSR e263 61 toetsen keyboard v.a. € 154,-
Meer informatie

keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Waarom vroeg beginnen met keyboard spelen

Wij zijn ervan overtuigd dat je niet te vroeg kan beginnen om je kind kennis te laten maken met keyboard of piano spelen. Uit meerdere onderzoeken is ook gebleken dat muziek maken ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind. Het ontwikkelt onder andere creativiteit, ritmegevoel, motoriek en een goed gehoor.

Daarnaast halen kinderen veel voldoening en plezier uit het maken van muziek en zullen ze een hobby hebben voor het leven. Koop daarom een goed keyboard om dit te stimuleren en niet een simpel speelgoed keyboard. Een speelgoed keyboard is wel wel goedkoop maar is bedoelt voor kinderen tot 4 jaar. Bekijk ook 5 keyboard koop tips en de beste piano keyboards top 5.