Beste piano keyboard top 5

Piano keyboard

Piano keyboard kopen? Vergelijk en koop de beste piano keyboards met KeyboardKopen.nl. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een keyboard of een digitale piano. Of misschien wel naar allebei in één.

Wij merken dat veel beginnende keyboard en pianospelers zoeken op piano keyboard. Omdat er een groot verschil is tussen een keyboard en een piano is het belangrijk om jezelf af te vragen of je keyboard wilt gaan spelen of piano wilt gaan spelen. Een keyboard en een digitale piano zijn ondanks meerdere visuele overeenkomsten, twee verschillende instrumenten.

Als je piano wilt leren spelen op een keyboard dien je rekening te houden dat de uiteindelijke overstap naar een echte of een digitale piano iets minder soepel zal verlopen. Dat heeft voor een groot deel te maken met het verschil in toetsen en het verschil in het aantal toetsen. Als je gelijk goed wilt beginnen met piano spelen? Bekijk dan de beste digitale piano’s voor beginners.

Piano spelen op een keyboard

Als je piano wilt gaan spelen op een keyboard dan is wel fijn dat je piano te gaat spelen op een keyboard die daar geschikt voor is. Een keyboard die zoveel mogelijk in de buurt komt van een digitale of echte piano.

Onderstaande 5 piano keyboards zijn zeer geschikt om piano op te leren spelen. De keyboard piano’s zien er qua uitstraling uit als een compacte digitale piano. Ook wel semi digitale piano’s genoemd. De keyboards beschikken over minimaal 61 aanslaggevoelige full size piano toetsen en klinken ook als een piano. Houd er wel rekening mee dat deze piano keyboards niet beschikken over gewogen toetsen zoals bij een echte (akoestische) of digitale piano.

Keyboard piano kopen top 5

1. Yamaha NP 12 61 toetsen keyboard/digitale piano v.a. € 197,-
Meer informatie

Piano keyboard kopen

2. Roland GO 61 toetsen keyboard/digitale piano v.a. € 300,-
Meer informatie

roland go piano

3. Yamaha NP32 76 toetsen keyboard v.a. € 279,-
Meer informatie

piano keyboard

4. Casio LK 280 61 toetsen keyboard v.a. € 279,-
Meer informatie

casio lk 280 keyboard

5. Yamaha PSR e363 61 toetsen keyboard v.a. € 196,-
Meer informatie

keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Ideale piano keyboard

In het bijzonder uitgelicht is de Yamaha DGX 660.

De Yamaha DGX 660 is een keyboard en digitale piano in één en beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. De Yamaha DGX 660 heeft alle uitgebreide opties van een keyboard maar speelt en klinkt als een piano. Daardoor is dit model het ideale keyboard om piano en keyboard op te spelen.

Yamaha DGX 660 88 toetsen keyboard/digitale piano v.a. € 750,-
Meer informatie

Yamaha DGX 660

Verschil piano en keyboard

Een keyboard en (digitale) piano worden vaak met elkaar verwart. En eerlijk is eerlijk, ze lijken optisch gezien ook wel veel op elkaar.

De grootste verschillen zitten hem in het aantal toetsen en daardoor ook het formaat. Want hoe minder toetsen hoe kleiner het instrument is. Een piano heeft altijd 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Daarentegen hebben keyboards over het algemeen 49, 61, 72 en soms ook 88 toetsen. Deze toetsen zijn niet gewogen en in het lagere segment ook niet aanslaggevoelig. Bekijk ook de top 5 van de goedkoopste keyboards.