Keyboard piano kopen

Ben je van plan om een keyboard piano of een digitale piano te kopen? Vergelijk en koop de beste keyboard piano’s met KeyboardKopen.nl.

Wij merken dat veel beginnende keyboard- en pianospelers zoeken op keyboard piano. Omdat er een groot verschil is tussen een keyboard en een piano is het belangrijk om jezelf af te vragen of je keyboard wilt gaan spelen of piano wilt gaan spelen. Een keyboard en een digitale piano zijn ondanks meerdere optische overeenkomsten, twee verschillende instrumenten.

Als je piano wilt leren spelen op een keyboard dien je er rekening mee te houden dat de uiteindelijke overstap naar een echte of een digitale piano minder soepel zal verlopen en langer zou duren. Dat heeft voor een groot deel te maken met het verschil in toetsen en het verschil in het aantal toetsen. Als je piano wilt gaan spelen en gelijk goed wilt beginnen bekijk dan de beste digitale piano’s voor beginners.

Keyboard piano top 5

De keyboard piano top 5 is op basis van minimaal 61 aanslaggevoelige full size piano toetsen en een prijs onder de € 300,-. Houd er wel rekening mee dat deze keyboard piano’s niet beschikken over gewogen toetsen zoals bij een echte (akoestische) of digitale piano.

1. Yamaha NP 12 61 toetsen
Meer informatie

Piano keyboard kopen

2. Roland GO 61 toetsen
Meer informatie

roland go piano

3. Yamaha NP32 76 toetsen
Meer informatie

piano keyboard

4. Casio LK 280 61 toetsen
Meer informatie

casio lk 280 keyboard

5. Yamaha PSR e363 61 toetsen
Meer informatie

keyboard

Meer keyboards en prijzen vergelijken? Klik hier

Ideale keyboard piano

In het bijzonder uitgelicht is de Yamaha DGX 660.

De Yamaha DGX 660 is een keyboard en digitale piano in één en beschikt over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen net als bij een echte piano. De Yamaha DGX 660 heeft alle uitgebreide opties van een keyboard maar speelt en klinkt als een piano. Daardoor is dit model ideaal om piano en keyboard op te spelen.

Yamaha DGX 660 88 toetsen
Meer informatie

Yamaha DGX 660

Piano spelen op een keyboard

Als je piano wilt gaan spelen op een keyboard dan is wel fijn dat je piano gaat spelen op een keyboard die daar geschikt voor is. Een keyboard die zoveel mogelijk in de buurt komt van een digitale of echte piano.

Bovenstaande 5 piano keyboards zijn zeer geschikt om piano op te leren spelen. De keyboard piano’s zien er qua uitstraling uit als een compacte digitale piano. Ook wel semi digitale piano’s genoemd.

Verschil keyboard en piano

Een keyboard en (digitale) piano worden vaak met elkaar verwart. En eerlijk is eerlijk, ze lijken optisch gezien ook wel veel op elkaar.

De grootste verschillen zitten hem in het aantal toetsen en daardoor ook het formaat. Want hoe minder toetsen hoe kleiner het instrument is. Een piano heeft altijd 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Daarentegen hebben keyboards over het algemeen 49, 61, 76 en soms ook 88 toetsen. Deze toetsen zijn niet gewogen en in het lagere segment ook niet aanslaggevoelig. Bekijk ook de top 5 van de goedkoopste keyboards.